Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Ägg för utvärtes bruk

+
Läs senare

Nu är det äggätardags. Men ägg kan man ha till mycket. I helgen stekte jag en kalkonrulle. Precis lagom stor för att få rum i den pålitliga gamla gjutjärnspannan.

– Kom ihåg nu, sa jag till mig själv, att inte ta i skaftet när du tar ut pannan ur ugnen.

Och det gick bra, grytlappen var emellan varje gång jag öste köttbiten och när jag tog ut den också. Men så var vänsterhanden likt förbaskat där och tog tag i skaftet.

Ajjj! Tre fingertoppar sved och brann.

Kvickt tog jag fram ett ägg, knäckte det och hällde vitan i en skål och så ner med fingrarna. Det svalkade skönt så fingrarna fick vara kvar en stund. Sen blåste jag lite på dem så vitan stelnade och torkade och efter en liten stund var all smärta borta. Inga blåsor blev det, inga sår heller.

Att det fungerade med äggvita visste jag sen den gången jag välte bryggtratten med kokhett kaffe över handen. Inga sår då heller.

Det gäller bara att komma ihåg att inte blöta handen utan låta äggvitan sitta kvar någon timme.

Glad påsk alla läsare – och hoppas att ni inte behöver knäcka ägg för utvärtes bruk!

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons