Christina tog över morfars släktforskning

Christina Idling Enström föddes i Kungsör för nästan 50 år sedan. Hon flyttade till Köping, gifte sig och fick tre barn. Barnen är numera utflugna och har egna familjer.

Christina var skoltrött som 15-åring och ville gå till sjöss men blev i stället konditor. Men för drygt sex år sedan gjorde hon slag i saken och sökte jobb på Viking Line som bagare. Tillbaka till sjömanssläktet alltså.

Christina var mycket med sin morfar som ung och tog del av hans släktforskning. När hon bara var 20 år samlade hon ihop hans forskning och började själv. Då fanns inga dataregister så hon fick gå på biblioteket och titta på mikrokort.

Historien om Daminbröderna har fascinerat henne länge och 1994 satte hon in en efterlysning i en stor internationell sökbok, Genealogica research directory, men fick inget napp.

Förra året gick hon med i ancestry.com och la ut släkten. En månad senare fick hon kontakt med en kvinna i USA och fick då ta del av Daminbrödernas vidare öde.

Christina är lite förvånad över att inte ha hittat några ättlingar till Daminpojkarna i Gävle. Hon hoppas hitta några som hon kan lägga till på sin hemsida www. tinaidling.se.

Dela
  • +1 Intressant!