Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här fixar Othén SM-guldet

Det var räddningen som räddade guldet till SAIK.
Med mindre än minuten kvar knep Joel Othén skottet från Daniel Andersson.
– Otroligt skönt att ta den, säger SAIK-målvakten.

Annons

Villa var på väg att äta sig i kapp, och tryckte på för en kvittering, frammanade av de tillresta Villafansen.

Då fick Daniel Andersson läget, på övertid, när klockan visade 92 nånting. Och...

Vi låter väl Othén själv berätta om räddningen, kanske den mest avgörande han svarat för i sitt 26-åriga bandyliv.

– De kommer på vår vänstersida, jag går ut och skär av för jag väntar mig ett skott. Sedan kommer det i stället en hård passning och jag tvingas till en lång förflyttning åt höger. Jag ser inte vem som skjuter, men skottet är hyfsad. Men jag tar den med högernäven och styr ut den till hörna, det var nära ett mål där.

Daniel Andersson själv förstod inte vad som just hade hänt.

– Jag var helt säker på att det skulle bli mål när jag sköt. Men han flaxade som en kolibri och tog den. Otroligt trist, sade Andersson till TT.

Othén hade en relativt lugn final. Han var skymd på Villas första mål och släppte sedan in en straff, två hörnor och ett knackskott från David Karlsson i en tilltrasslad situation.

– Vi spelar ett otroligt bra försvarsspel hela matchen, precis som vi gjort hela slutspelet. Innan säsongen började var det ingen som trodde på oss, vi var väl tippade femma av ett spelbolag, men vi visste själva att vi hade potentialen.

– Det finns en sån oerhört stark vinnarmentalitet i det här laget. Trots att vi är det yngsta laget i hela elitserien så levererar vi. Sen har vi gått runt på många spelare också, det tycker jag har varit avgörande i hela slutspelet.

Daniel Andersson var självklart bedrövad efteråt.

– På kort sikt betyder det inte ett skit, men på lång sikt tar vi med oss detta. Vi gör en bra säsong, men var absolut inte nöjda med att nå final, vi ville vinna den också. The show must go on, liksom. Och det fortsätter den att göra nu, vi kan ju inte lägga ner föreningen för det här...nånstans är jag stolt mitt i all bedrövelse.

Annons
Annons
Annons