Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Breivik hyllar Lacoste i manifestet

/

På både Facebook och i tingsrätten i Oslo har terrormisstänkte Ander Bhering Breivik haft på sig Lacoste kläder. I rättsförhandlingen i tingsrätten anlände Breivik med en röd Lacoste tröja. Enligt tidningen The Thelegraph har Breivik listat Lacoste som sitt favoritklädesmärke i sitt manifest.

Annons

- Det naturliga svaret är att varumärket påverkas negativt. Det är klart att Lacoste själva inte skulle vilja förknippas med den här personen, säger varumärkesexperten Niclas Olovzon till GD.

Enligt Olovzon är det alltid en debatt om hur vissa personer kan påverka ett varumärke i olika riktningar.

- Lacoste hade inte valt att synas i ett sådant sammanhang och på det sättet måste man se det som negativt. Det finns i högerextrema kretsar, jag vet inte om det går tillbaka till andra världskriget, något som handlar om tradition i varumärket. Lacoste har en tradition i sitt varumärke, men det betyder inte att man kan förknippa varumärket med politiska värderingar, säger Niklas Olovzon.

Varumärkesexperten anser att de skulle vara intressant för Lacoste att på längre sikt mäta om bolaget påverkats av att Anders Bhering Breivik haft på sig Lacostes kläder.
- Det skulle vara intressant att se om människor på längre sikt blivit påverkade av det här. Jag tror att många har uppmärksammat det här, utan att det skulle kunna säga det, säger Niklas Olovzon.

Om Lacoste planerar någon kampanj på den nordiska marknaden bör den ställas in med anledning av den rådande situationen anser varumärkesexperten.

Annons
Annons
Annons