Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Hög arbetslöshet trots personalbrist

GÄVLE Arbetslösheten fortsätter att öka. I Gävle är nu 6 211 personer öppet arbetslösa eller sysselsatta i olika former av program. Just nu är dock trenden i Gävleborg mindre negativ än i övriga landet.

Statistik från länsarbetsnämnden visar att Gävleborgs arbetslöshet i februari var 0,4 procent högre jämfört med samma tid i fjol. I Gävle har andelen personer i arbetsmarknadspolitiska program ökat med 1,8 procent vilket har lett till att den öppna arbetslösheten har minskat med 1,5 procent. Totalt sett har arbetslösheten ökat med 0,4 procent även i Gävle.

De mest glädjande siffrorna i länet står Ovanåker för där den totala arbetslösheten har minskat med 1,2 procent. Hofors och Ockelbo har de sämsta siffrorna i länet och redovisar en ökning med 1,3 procent respektive 2,0 procent.

På kort sikt pekar siffrorna i länet åt rätt håll. Trenden just nu är att den totala arbetslösheten minskar och närmar sig fjolårets nivåer. För tillfället är alltså utvecklingen i Gävleborg bättre än i övriga Sverige.

Erik Wikström
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons