Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex varslas på Gävle Galvan

/
  • Gävle Galvan flyttar produktion från Gävle till Polen och varslar sex anställda.

Gävle Galvan flyttar produktion till Polen och varslar sex anställda, bara några månader efter det tidigare varslet.

– Det känns lite mörkt. Det är svårt att konkurrera med Polen, säger Jan Hagelin, klubbordförande för IF Metalls klubb på Gävle Galvan.

Annons

Före jul varslade företaget sex av sina anställda. Även den gången handlade det om att flytta produktion till Polen, men då för en av Gävle Galvans större kunder. Viacon lade ner sin fabrik i Gävle och flyttade tillverkningen.

Fem av de sex som varslades då är tillbaka på Gävle Galvan, men hur det blir efter det senaste varslet är oklart.

– Förhoppningen är att ingen ska behöva gå hem, men det känns osäkert, säger Jan Hagelin.

Den produktion som nu flyttas till Polen är tillverkning av kontaktledningsstolpar för Trafikverket. Varmförzinkningen av stolparna ska fortfarande göras i Gävle.

Samtidigt för företagsledningen diskussioner om att låta andra företag ta över all produktion i Gävlefabriken. Gävle Galvan skulle då bli ett rent förzinknings- och logistikcenter i koncernen Saferoad, som köpte upp Gävleföretaget 2007.

– Det är en strategi från moderbolaget. Vi förhandlar med ett antal intressenter, säger Gävle Galvans vd, Kent Rosenqvist.

Företaget har i dag ett 40-tal anställda, och IF Metalls fackklubb har inte haft mycket att sätta emot när företagsledningen beslutat att flytta produktion till Polen.

– Vi vet att tillverkningen där är billigare, säger Jan Hagelin, som önskar ett besked från ägarna om att de ändå är beredda att satsa på Gävleanläggningen.

– Vi hoppas att det blir en nyinvestering i en ny varmförzinkningsgryta.

Annons
Annons
Annons