Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF körde fast i andra halvlek

Gefle IF var på väg mot säsongens första seger.

Då nickade nye mittbacken Linus Malmborg in bollen i eget mål – och förstörde hemmapremiären mot Syrianska som slutade 1–1.

– Det går snabbt, det är fotboll, man gör misstag hela tiden, suckade en besviken Malmborg.

Annons

Gefle IF fick tung kritik för sitt sätt att spela fotboll i tidningen Aftonbladet, och från flera av spelarna i Malmö FF, efter 0–0 i premiären i måndags.

I går gav GIF svar på tal och spelade bra anfallsfotboll – i 45 minuter. Sedan tog det stopp.

– Vi fick en rejäl utskällning av Özcan (Melkemichel) i paus. Det var en riktig avhyvling, berättade förre Geflespelaren Omar Jawo, nu mittback i Syrianska.

En uppsträckning av gästernas tränare som gav tydlig effekt. I första halvlek ägde Gefle allt spel. Daniel Bernhardsson matade perfekta bollar i djupled, och på den allra bästa kom Jakob Orlov helt fri och placerade elegant in 1–0 i den 13:e minuten.

– Jag vet inte om de försökte ställa offside. Men jag blev väldigt ensam och deras målvakt kom inte ut heller, sa Orlov.

1–0-ledningen kunde, eller till och med borde, ha varit större. Marcus Hansson träffade till exempel stolpen och flera av GIF:s fem hörnor var farliga.

– Jag hoppas att folk såg att vi kan spela bra fotboll också och inte bara läser det negativa som rapporterades från första matchen mot Malmö, sa Linus Malmborg som var säkerheten själv i första halvlek – och heller inte dålig i den andra. Men tyvärr kom ett ödesdigert misstag från hans sida att förändra matchutgången.

Yttermittfältaren Eric Larsson drog på sig en onödig frispark på högerkanten i den 58:e minuten. Syrianska slog ett så kallat överlångt frisparksinlägg och Mikael Dahlberg försökte nicka bort bollen. Det misslyckades och istället damp den ned på Linus Malmborgs huvud...

– Jag vill inte skylla på otur, allt går väldigt snabbt och det är sånt som kan hända. Jag försöker få bollen på huvudet och nicka tillbaka den i den riktning den kom i från, men i stället går den in i eget mål.

• Hur kände du då?

– Det var ingen bra känsla förstås. Men det är fotboll, man gör misstag hela tiden, vad ska man göra? Det är bara att försöka skaka av sig det gå vidare och spela klart matchen.

• Men ni tappade hela det övertag ni hade från den första halvleken?

– Jo, men totalt sett så har vi både spel och chanser för att vinna den här matchen.

• Känns 1–1 som en förlust?

– Nej, det gör det inte. Syrianska är inget dåligt lag, dom slog Göteborg i sin första match. Men självklart borde vi ha vunnit med tanke på det spel vi hade, tyckte Malmborg.

Som trots fadäsen fick priset som matchens lirare i GIF av matchsponsorn Gävle kommun.

– Kul ändå tycker jag. Förutom självmålet gick det rätt bra för mig.

Annons
Annons
Annons