Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blir Gefle IF förlorare

Klockan tickade upp mot 90 minuter och Gefle IF hade kvitterat till 1–1 hemma mot den ständiga guldfavoriten Elfsborg. Då slog den gamle skyttekungen Lasse Nilsson till och lobbnickade in segermålet till 2–1. Och nu är GIF sist i allsvenskan.

Annons

Gefle IF hade slickat såren efter förra veckans förnedrande 6–1-förlust borta mot nykomlingen Åtvidaberg.

En del justeringar i spelet och ett par förändringar i startelvan gjorde att det ändå fanns ett visst hopp om säsongens första seger.

Och det började riktigt bra. Ett offensivt Gefle skapade ett par hörnor och några riktigt heta chanser. Högerbacken Daniel Bernhardsson fick det första läget sedan Elfsborgs norske målvakt Kenneth Höje släppt en billig retur rakt ut.

– Jag blev lite paff som fick ett sånt läge, men självklart ska bollen sitta upp i nättaket och inte rakt på målvakten, sa Bernhardsson självkritiskt.

Efter en kvart kom nästa fina GIF-möjlighet när Jakob Orlov skarvade fram bollen till Micke Dahlberg som kom fri. Men avslutningen var inte bättre än att en utrusande Höje kunde rädda – igen.

– Vi har flera bra chanser i första halvlek och jag har också ett bra läge med en nick, menade Jakob Orlov.

Den möjligheten kom minuterna efter Elfsborgs ledningsmål. Ett mål som Mattias Hugosson borde ha tagit.

– Nja, jag vet inte. Det går ganska fort där också och bollen tar på någon spelare innan den kommer fram till målskytten, kanske var det offside också, funderade Orlov.

GIF:s anfallare skulle i alla fall få göra mål. Han nickade snyggt in 1–1 i den 69:e minuten.

– Väldigt bra framspelning av Lantto med högeryttersida, klass på det inlägget, och jag kommer perfekt bakom backlinjen.

• Men det räckte inte?

– Nej, vi gick för seger det gjorde vi. Trist och snöpligt att de gör 2–1 i slutet.

GIF är nu sist i allsvenskan och har bara två poäng på fyra spelade matcher. Men Jakob Orlov tycker inte att det är någon kris ännu.

– Nej, i dag spelade vi bra. Vi jobbade för varandra och kom ofta rätt i positionerna. Det var ett fall framåt, jobbar vi vidare så här kommer det en seger i nästa match.

• Är det här den värsta perioden under som du upplevt i Gefle?

– Nej, vi har haft värre svackor mitt under säsonger tidigare. Men det är klart att det inte är någon bra start.

Annons
Annons
Annons