Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda gillar fotboll

/
  • Foto: NICK BLACKMON Ledig. Det bästa på sommarlovet är att åka till kusinerna i Eskilstuna tycker Amanda Henebäck.

GÄVLE / Mitt sommarlov
Det bästa med sommarlovet är att få åka och hälsa på kusinerna i Eskilstuna.

Annons
Det tycker Amanda Henebäck som i dag har sin sista skolavslutning i Hemlingbyskolan. Till hösten väntar fyran i Andersbergs skola.
- Det ska bli både kul och tråkigt.
Spännande att få börja med något nytt samtidigt som det är lite sorgligt att lämna fröken och den gamla vanliga skolan.
Men innan dess ska Amanda och kompisarna i 3A ha ett långt sommarlov. Amanda ser fram emot fotbollsskolan i Andersberg som börjar andra veckan på lovet. Hon gillar fotboll och spelar i ett av GIF:s lag. Träningen fortsätter även första lovveckan, berättar hon.

Resa till kusinerna
Annars har hon inte tänkt så mycket på vad hon ska göra på ledigheten, mer än vara hemma med storasyster. Lite ska hon vara på fritids också. Det bästa med sommarlovet är annars den sedvanliga resan till kusinerna.
I Eskilstuna brukar de gå till djurparken. Amanda tycker mer om att titta på alla djuren än att vara på nöjesfältet. Bästa sommarlovsminnet någonsin är också från Eskilstuna, när hennes farbror hade lånat hunden Oskar som hon och kusinerna lekte med.
Kusinerna brukar också komma och hälsa på i Gävle.
Sommarlovet är alldeles lagom långt, tycker hon. Hon och kompisarna brukar vara ute mer än annars, de är ute och cyklar och åker och badar i Hemlingbybadet. Förra året åkte hon också och badade med fritids.
- När det regnar är det svårast att hitta på något att göra.
Då stannar man oftast hemma.

Saknar skolan
Även om det är skönt att vara ledig tror Amanda att hon kommer att sakna skolan och kompisarna. Det är inte alltid man har något att göra på sommarlovet som man har i skolan.
- Och det är tråkigt att säga hej då till fröken.

ANNA BAGGE
Annons
Annons
Annons