På gd.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Äntligen är väntan över

+
Läs senare
/

I vår blir det byggstart för ett av de mest efterlängtade projekten i Gävle: Ponnyklubbens nya stall som ska vara inflyttningsklart till hösten 2013. – Det kommer att bli så mycket bättre, en jätteutveckling för ponnyklubben, säger Nina Nyqvist.

Nina Nyqvist sitter på läktaren när dottern Maja, sju år, har sin ridlektion under ledning av ridskolechefen Anita Engholm i ponnyklubbens lilla ridhus på stranden av Gavleån.

– Det såg likadant ut när jag själv red här på 70-talet. Det är bara reklamskyltarna som är annorlunda. Det bästa med det nya ridhuset är att det blir större så man kan ha dubbla grupper, säger hon.

Alla aktiva i ponnyklubben har väntat länge på att kommunen ska bygga ett nytt stall och ridhus i stället för den idylliska men utdömda anläggningen i Valbo.

Nu är allt nästan klart för byggstart i Skogmur. I veckan ska politikerna ge bygglov. I början av maj ska anbudet vara inne.

– Vi har vissa möjligheter att justera bygget beroende på vad anbuden visar. Åskådarläktaren kan man till exempel vänta med om pengarna inte räcker. Men vår förhoppning är att vi har ett byggbart projekt och att vi kommer igång med bygget i maj, säger Bo Rickegård, byggchef på Gavlefastigheter.

Hela budgeten är på drygt 80 miljoner kronor, som ska räcka till ett nytt stall med plats för 40 hästar och ett ridhus i vinkel och allt som hör till som parkeringsplatser och hagar. Stallet byggs med faluröd panel och svarta stalldörrar.

– Det kommer att bli en trivsammare och bättre miljö, särskilt för hästarna. Här har vi ju inte en hage med plan mark. Men det blir bättre för barnen också. Här måste vi ställa in lektioner när det blir för isigt. Det kommer vi inte att behöva göra där, säger han.

– Vi hoppas på fler medlemmar när vi flyttar, det gör vi faktiskt.

Gävle Ponnyklubb har haft dispens i åtta år i väntan på en ny anläggning. Det nuvarande stallet ligger i vattenskyddsområdet, och stranden hotas dessutom av erosion.

– Det har tagit alldeles för lång tid. Men nu ser det väldigt bra ut. De har gjort ett bra jobb med att planera den nya anläggningen. säger Patrik Sundström.

Att många av tjejerna kommer att få längre väg till det nya stället gör inget.

– Jag red här själv och det sitter mycket i väggrna. Men vi följer gärna med till ett nytt ridhus. Det blir roligt, säger Linda Olsson-John, mamma till Melissa Afsan-John, tio år.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons