Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs färger runt handleden

/
  • 18-åriga Frida Persson i Blekinge är Brynässupporter och tillverkar smycken i favoritlagets färger.
  • Materialet till smyckena består av glaspärlor, vajertråd och plattor som graveras och är nickelfria. Två går i Brynäs färger och en svart lädervariant som kan förlängas och är perfekt för män.

Älskar du Brynäs men kan inte gå runt med en matchtröja på jobbet?

Då har din räddning kommit för nu finns även unika Brynässmycken av högsta kvalitet att köpa.

Annons

Gjorda av en tjej som bor 60 mil från Gävle.

Frida Persson, 18, från Svängsta utanför Karlshamn i Blekinge gör armbandssmycken i Brynäs kulörer som sedan tio dagar finns att köpa i elitlagets webbshop.

Men hur kommer det sig att en Blekingetös hejar på Brynäs?

– Det är familjärt och går några generationer tillbaka. Ingen av oss kommer från Gästrikland. Jag tycker det är något speciellt med Brynäs. Det är ett lag med hjärta, vilket genomsyrar hela föreningen såväl bland fans som spelare, säger hon.

Pysselintresset går långt bakåt för självlärda Frida. Men det var först i somras efter att hon tog studenten som hon började göra smycken på allvar och startade sitt företag. Hon knåpar på sin lediga tid hemma i källaren när hon inte sitter i kassan på City Gross eller spelar fotboll i division IV.

Redan har flera armband sålts. Processen att göra ett band tar ungefär en halvtimme. Två veckor får man räkna med för att få sitt band, som kan bäras av såväl kvinna som man. Är efterfrågan tillräckligt stor kommer hon att fundera på fler Brynäsdesigner. Drömsmycket gör hon i silver eller av sötvattenspärlor.

– Men jag är nöjd med de här designerna som är väldigt klassiska, säger hon.

Tre gånger om året brukar hon åka upp till Gävle med familjen för att se sitt favoritlag. Helst skulle hon vilja se favoritspelaren Jonathan Granström i sitt armband.

Brynäs souvenirshop med 250 artiklar går bra. Ansvariga Elin Levin berättar att försäljningen slog rekord i år.

– Jag tror det beror på den starka kärleken till laget som finns i kombination med att vi har mycket snygga produkter och en god tillgänglighet, säger hon.

Annons
Annons
Annons