Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

De sju underverken

/

Börjar idéerna på sommaraktiviteter sina? Nu är sju underverk korade i Gästrikland, och kanske passar några av dem som utflyktsmål.

Listan på sevärdheter i Gästrikland toppas av Gävlebocken medan andraplatsen går till Wij Trädgårdar i Ockelbo. På plats nummer tre på listan hittar man Skogshuggarbyn i Jädraås, som beskrivs som ett arkitektoniskt mästerverk. ”Gästriklands riviera”, Brämsand i Skutskär, kniper fjärdeplatsen, medan femteplatsen går till Gysinge bruk.

På sjätte plats kommer Gasklockorna, med motiveringen att gasverket från 1800-talet är en av Sveriges häftigaste teaterscener. Det sjunde och sista underverket på listan är Hamre Dragsbron gravfält i Österfärnebo. Gravfältet från 400-talet är med sina 122 stensättningar och en hög det största i Gästrikland.

Det är tidningen Land som med hjälp av sina läsare har utsett Sveriges alla underverk. Totalt handlar det om 175 stycken i Sveriges 25 landskap.

– Det här är en perfekt guide till roliga utflyktsmål och en hyllning till allt det vackra som finns runt husknuten men som ”hemmablindheten” gör att man inte ser, säger Johan Sjöblom, reporter på Land.

Gästriklands 7 underverk

1.Gävlebocken
2.Wij trädgårdar
3.Skogshuggarbyn i Jädraås
4.Brämsand i skutskär
5.Gysinge bruk
6.Gasklockorna
7.Hamre Dragsbron gravfält i Österfärnebo

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons