Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Estelle, Estelle och Estelle!

/

– Prinsessan Estelle, svarar den pensionerade sjuksköterskan när vi ringer.

Sen kommer ett glatt skratt.

Estelle Cassman i Gävle tycker det är jätteroligt att bli namne med den nya tronföljaren.

Annons

– Telefonen har ringt i ett sedan nyheten kom, säger Estelle.

De är inte så många som heter Estelle i vårt område. En snabb koll på nätet ger tre träffar på myndiga med det namnet, däribland Estelle Cassman. Och hon berättar att både hennes dotter och dotterdotter också heter Estelle, inte som tilltalsnamn men ändå.

– Det är jättecoolt, vi som varit ganska ensamma om det här namnet tidigare, säger Helena Estelle Cassman om att bli namne med den nyfödda prinsessan.

Helenas dotter, Filippa Estelle, är bara 2,5 år men kommer säkert så småningom att tycka det är lika roligt som mamma och mormor att ha ett kungligt namn.

Estelle Cassman tycker också att det är jätteroligt.

– Det var min mamma som hade en klasskamrat som hette Estelle och hon tyckte namnet var så fint att jag också fick det. Fast det är klart, när man var liten var det inte så kul. Då fick jag heta Cykelstelle och sånt. Men nu är det bara roligt, säger Estelle Cassman.

Och, det lär nog bli fler små prinssesor, både inom och utom kungliga kretsar, som får namnet Estelle de närmaste åren. Kungliga bebisar brukar ha den effekten på namnmodet.

Fotnot: De som likt Herman Lindqvist rasar mot prinsessans namn kan ha visst utbyte av den här länken på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3m-WHNSOJWs

Annons
Annons
Annons