Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Ett nytt försök för Lejla

GÄVLEAdvokaten Tryggve Emstedt har lämnat in en ny ansökan om uppehållstillstånd för den bosniska flickan Leila och hennes familj.

I första hand yrkar han på att familjen får permanent upphållstillstånd av humanitära skäl och i andra hand att de får ett tillfälligt uppehållstillstånd på minst sex månader.
Sexåriga Leila och hennes föräldrar kom till Sverige via Milano i maj 2000, och har tidigare fått avslag på sina ansökningar till utlänningsnämnden fyra gånger, den sista gången i augusti i år.

Dublinärende
Eftersom familjen kom via Italien har Leila-fallet hela tiden setts som ett Dublin-ärende, där familjen skulle skickas tillbaka till Italien, som första ansökarland.
Men ingenting talar för att Italien skulle acceptera att ta emot familjen, som nu har vistats 27 månader i Sverige. Den långa tiden i Sverige bör vägas in när utlänningsnämnden bedömer fallet, hävdar Tryggve Emstedt.

Missbildning
I sin ansökan pekar Tryggve Emstedt också på sexåriga Leilas situation. Flickan, som har en medfödd missbildning, har undersökts av specialistläkare i Sverige, som bedömer att hennes tillstånd försämrats.
Hennes föräldrar som drabbats av djup depression av den pressade situation som familjen lever under, har svårt att ta hand om sina barn.
- En utvisning av denna familj måste med hänsyn till det anförda anses som synnerligen stötande mot folks rättsmedvetande, skriver advokat Tryggve Emstedt i sin nya ansökan.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons