Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Extra god mat på måltidens dag

+
Läs senare
/
  • Foto: LASSE WIGERT Fint besök. Pensionerade kocken Elis Skogh gästade på torsdagen Strömsbro skola i Gävle. Eftersom det var Måltidens dag bjöds eleverna på kycklingfilé med gelé och en extra stor salladsbuffé med olika rotfrukter.

GÄVLEEn kock iförd vit mössa höjde på torsdagen stämningen i matsalen på Strömsbro skola i Gävle.

I går var det nämligen måltidens dag och tanken var att kommunens skolelever skulle få lite extra god mat.
Men redan i dörren på väg in till matbespisningen möts Gefle Dagblad av en pojke som inte är helt nöjd.
- Vi får alltid potatis. Jag börjar bli less, suckar han.

Rotfrukter och dip
På menyn stod (förutom potatis) kycklingfilé, sås och gelé och en salladsbuffé baserad på rotfrukter plus dipsåser.
- Barnen är duktiga på att äta, säger Elis Skogh från Sveriges kökschefers förening.
Han är före detta kock och pensionerad lärare från restaurangskolan i Sandviken och gästade dagen till ära Strömsbroskolan.
- Men jag har inte lagat maten - jag står för salladen, säger han och visar bordet med bland annat rivna kålrötter, palsternacka och rödkål. Även hela rotfrukter ligger framme så att barnen ska kunna se hur grönsakerna ser ut innan de rivs.
- God mat, berömmer en tjej som kommer för att hämta mer.
Lärarinnan Kerstin Arnberg tycker att det är kul med ett litet jippo och tror att även barnen uppskattade dagens lunchmat.
- Att kocken står där gör att barnen provar på den lite annorlunda salladen. I vanliga fall brukar vi mest ha rivna morötter och vitkål, säger hon.

ANNA HÖGLUND
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons