Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Fängelse för hot mot krogvakt

GÄVLE Efter att mannen avvisats från krogen återvände han med en biljardboll i en strumpa som han planerade att misshandla krogvakten med.
Straffet blev fem månaders fängelse.

Den 42-årige mannens blöta krogkväll på O´learys slutade med att vakterna sa åt honom att lämna lokalen. Detta gjorde mannen så upprörd att han gick hem och hämtade en strumpa som han preparerat med en biljardboll.

Därmed var han försedd med ett obehagligt vapen som han planerade att använda mot krogens vakter. Mannen frågade till och med vakterna var deras kollega befann sig eftersom han ville slå biljardbollen i huvudet på den vakt som sagt åt honom att gå hem.
42-åringen hade även hotat ett butiksbiträde som sagt åt honom att sluta äta av butikens smågodis. Även då blev mannen upprörd och hotade butiksbiträdet som sedan gjorde en polisanmälan.
När 42-åringen blev medveten om att han anmälts till polisen gick han tillbaka till butiken och upprepade sitt hot. Den gången sa han att han skulle döda biträdet i förhoppning om att han skulle ta tillbaka sin polisanmälan.
42-åringen har nu dömts till fem månaders fängelse för övergrepp i rättssak och förberedelse till våld mot tjänsteman.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons