Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Fint hus, men var är badet?

+
Läs senare
/
  • Tommy Berger, Joel Ekström och Erik Aksberg invigde i går barn- och ungdomshabiliteringens nya och större hus i Sätra. Foto: Jörgen Svendsen
  • Joel Ekström är ofta på barn- och ungdomshabiliteringen. Han och hans elevassistent Johan Norrström visar träningsrummet i det nya huset.
  • Alva Lindblom testar barn- och ungdomshabiliteringens rörliga skulptur på invigningen.

GÄVLE Barn- och ungdomshabiliteringen i Gästrikland har samlats i Gävle och fått ett nytt hus.
Men Erik Aksberg undrar var han ska vattenträna.

I går var det högtidlig invigning av barn- och ungdomshabiliteringens nya och större lokaler intill Estraden i Sätra. Sedan den 1 mars är stöd och träning för runt 700 barn från Gästrikland samlat under ett tak, även om man fortfarande har tillgång till lokaler i Sandviken.

Joel Ekström är ofta på habilitering. Han tränar styrka och i bassäng, rider och får akupunktur. Han gillar allt utom akupunkturen, men vet inte om han tycker att det är bäst på det nya stället eller det gamla, intill Majgården i Sätra. Dit går han fortfarande och badar, eftersom det inte finns någon bassäng på det nya stället, men efter halvårsskiftet vet han inte var han ska vattenträna.
Erik Aksberg, som tillsammans med Joel Ekström och Tommy Berger, s, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, klippte invigningsbandet, berättar via sin pekplatta på rullstolsbordet att han frågade Tommy Berger var badet hamnar, men han fick inget svar.

Det är inte bestämt än var barnen ska bada, men det ska det bli i god tid innan höstterminen berättar verksamhetschef Kerstin Dahlberg. Hon och de som ansvarar för vuxnas träning tittar på hur alla patienter ska dela på de tre kvarvarande landstingsbassängerna, på Gävle och Sandvikens sjukhus samt Södertull.
De kommer att räcka för alla säger hon.
- Vi har bedömt att det inte ska vara något problem.
Hon gläds åt deras nya hus som är byggt efter hur de jobbar, men att bygga en bassäng där hade blivit för dyrt förklarar hon.

Personalen tycker också att de nya lokalerna är bra, både för alla som kommer och arbetet, men att det hade varit bra med en bassäng, eftersom den används av många barn.
- Det är jättetrevligt med nya lokaler, säger sjukgymnast Åsa Backhouse Lötman.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons