Annons

Fler elever kan anvisas till ny skola

Vilka elever ska hänvisas till de centrala högstadieskolorna? Den frågan måste barn- och ungdomsförvaltningen se över. – Vi behöver avlasta Solängsskolan, säger Åsa Wiklund-Lång, S.

När Vallbacksskolan står klar om cirka tre år kommer Gävle att ha två centralt belägna högstadieskolor inte långt ifrån varandra. Solängsskolan är i dag smockfull och skulle behöva avlastning. Länge var tanken att även Solängens elever skulle hänvisas till Vallbacksskolan, men den idén skrotades innan det slutgiltiga förslaget lades fram i veckan.

– Vi behöver göra någonting men vet inte vad. Finns det grupper på Solängsskolan som hellre bör gå på Vallbacksskolan? Vi skulle vilja se hur kartan kan ritas, säger Åsa Wiklund-Lång.

Tjänstemännen på barn- och ungdomsförvaltningen har nu fått i uppdrag att se över både upptagningsområdena till skolorna och hur rektorsområdena ska se ut.

Frågan är ännu så ny och långtifrån avgjord, men förvaltningschef Frank Stoor nämner några tänkbara exempel:

– I dag bussas barnen från Hedesunda, Ytterharnäs och andra ytterområden till Solängsskolan. Kanske ska de hellre gå på Vallbacksskolan, säger han.

Som GD berättade igår är Milbos högstadium ett av fyra som kommer att stängas. Barnen som gått där hänvisas till den nya Vallbacksskolan med plats för 500-750 elever.

Att Milboeleverna inte hänvisas till Stigslundsskolan, som ligger betydligt närmare, beror helt enkelt på att där inte finns tillräckligt med plats.

– Vallbacksskolan ska bli en skola med elever från olika delar av stan, precis som en gymnasieskola, säger Åsa Wiklund-Lång.

Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons