Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Flera misshandlades

GÄVLE / Cityfesten
Flera människor misshandlades på olika håll i Gävle under torsdagskvällen och natten.

En 19-årig man skallades i ansiktet när han till fots var på väg hem från Cityfesten. En ett år yngre man är misstänkt.
På Nygatan satt en gråtande 28-årig kvinna. Hon var med i ett sällskap som delade taxi till Cityfesten, där också en 39-årig man ingick. De ska ha blivit bråk och 39-åringen ska ha klivit på kvinnans arm när hon ramlat omkull.

Klottrande personer
På Norra Slottsgatan klottrade fem personer på en vägg. När polispatrullen kom till platsen hade fyra av dem sprungit därifrån, men en 22-åring var kvar. Man hittade en sprejburk och 22-åringen erkände skadegörelsen.
Kring midnatt hade en 17-åring från Tierp fått för mycket att dricka. Han syntes då på Slottstorget utföra den förbjudna Hitlerhälsning samt ropa Sieg heil. Åskådare var ett stort antal tillresta innehavare av olika stånd från de flesta delar av världen och dessutom två polismän.
17-åringen greps misstänkt för hets mot folkgrupp. Efter att ha sovit ruset av sig i polisarresten sa han sig inte minnas någonting av det inträffade.

Ficktjuvar i farten
Nio personer omhändertogs för fylla. Tre personer var stökiga och omhändertogs störande av den allmänna ordningen. Flera plånböcker har antingen tappats bort eller blivit byte för ficktjuvar.
Alla tre stölderna har inträffat i öltält på Stortorget eller Norra Strandgatan.
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons