Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Fulla Gävlehotell hoppas på lugna Djurgårdenfans

GÄVLE Ett okänt antal Djurgårdsfans har bokat hotellrum i Gävle under fredag och lördag. Matchen mot Gif spelas på söndag.

De som planerade Allsvenskans spelschema lyckades kombinera matchen mot Djurgården med det evenemang i Gävle där det dricks i särklass mest alkohol.
Både cityfesten och närheten till Stockholm lockar långt fler supportrar till Gävle än något annat lag vid en annan tidpunkt. En rundringning till hotellen bekräftar att ett okänt antal supportrar kommer till Gävle några dagar före matchen för att festa.
- På fredag kommer det folk från Stockholm. Men det gjorde det till Hammarbymatchen också och de var så fredliga, säger Petra Wessman på Hotel Winn.
- De är välkomna så länge de inte slår sönder saker. När det var match mot Hammarby bodde det pappor med sina barn här, säger Margareta Lund på Järnvägshotellet.
Även Scandic Hotel Gävle Väst väntade sig supportrar men knappast något bråk. Gävle Vandrarhem och Hotel Boulougne är liksom de flesta andra fullbokade men väntade inga supportrar eftersom bokningarna gjordes för lång tid sedan.

Mats Hedström
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons