Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gängledaren åtalas

/

Outlawsledaren i Hofors och hans kumpan ska ha köpt två kilo metamfetamin – men knarkplanerna sprack när de misshandlade en supporter som kontaktade polisen.

Annons

Outlawsmannen och hans kumpan ska ha köpt två kilo metamfetamin i december förra året. Den 26-årige medlemmen i supportergruppen Black and white crew skulle väga upp knarket och packa det i småpåsar för vidare försäljning.
Något gick snett.

Den 23 januari körde Outlawsmannen och hans kumpan ut 26-åringen i obygden. Knark för 100 000 kronor som 26-åringen ansvarade för hade ”försvunnit”.

Outlawsnmannen ska ha sagt till 26-åringen: ”Nu har jag en lösning på problemet”, sedan ska han ha knäckt 26-åringens näsa med ett knytnävsslag.

Männen ska sedan ha hoppat 26-åringen i huvudet och, enligt 26-åringen, beordrat honom att utföra ett rån för att få ihop de 100 000 kronor som de krävde av honom. De ska ha berättat att de visste var hans föräldrar bor, eftersom de ”hade varit förbi där några gånger” redan.

För att inskärpa allvaret ska Outlawsmannen ha visat upp en pistol som blänkte i byxlinningen.

I stället valde 26-åringen att gå till polisen och berätta om misshandel och hoten. Då tog polisen med en knarkhund och gjorde husrannsakan på 26-åringens föräldrars gård där en stor mängd metamfetamin upptäcktes.

Annons
Annons
Annons