Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Green Cargo varslar 130

GÄVLEMinst tio personer kan förlora jobbet på Green Cargo i Gävle. Företaget har varslat 130 tjänster i hela landet om uppsägning. I första hand är det administrations- och ekonomitjänster som försvinner.

Green Cargo är gamla SJ gods, som bolagiserades för ett par år sedan.
Sedan dess har företaget dragits med förluster, förra året på 75 miljoner kronor. I år beräknas en förlust på upp till 240 miljoner kronor.
-Framförallt är det en vikande konjunktur som gjort att vår lönsamhet inte är vad den borde vara, säger Lennart Forslin, Green Cargos terminalområdeschef Sundsvall-Gävle.

I dagsläget jobbar 38 personer inom administrationen på Green Cargo i Gävle. Exakt hur många av dem som förlorar jobbet är i dagsläget inte klart, men enligt Stefan Bieder på Statstjänstemannaförbundet rör det sig om åtta till tolv personer.
-Det här blir inte klart förrän i slutet av november, det ska förhandlas centralt, säger Lennart Forslin.
Enligt honom kommer transportverksamheten i Gävle inte att drabbas av nedskärningarna.
-Den här tjänsterna är i princip central administration. Det handlar om ekonomi och administration för produktionsstyrning som sitter i Svanen på Hantverkargatan. För själva produktionen betyder det här inget. Våra kunder ska inte märka något, säger Lennart Forslin.

Att varsla 130 personer är bara en del i det sparprogram som Green Cargo tvingas gå igenom för att sanera sin dåliga ekonomi. Bland annat kan det bli frågan om att sälja en del tåg och lastbilar.
-Vi måste också öka säljinsatserna. Vi försöker göra två saker samtidigt, öka och effektivisera, säger Mats Hollander, presschef på Green Cargo.

MAGNUS LUNDQUIST
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons