Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Ingen skadades tack vare hjälteinsatsen

/
  • Jonny Hyttegård vaknade till av att det brann på balkongen mitt emot. Han ringde till SOS och sambon Cattis Lindberg sprang ut och väckte de boende i det brinnande huset.

Branden på Blåbärsvägen i Sätra hade kunnat sluta mycket värre om inte Jonny Hyttegård hade vaknat av att det brann på balkongen mitt emot sovrumsfönstret. Han ringde SOS Alarm och sambon Cattis Lindberg sprang ut och väckte de sovande hyresgästerna i den brinnande radhuslängan.

Klockan var strax efter två på natten när Jonny Hyttegård vaknade till och tittade ut genom sovrumsfönstret där han har utsikt mot radhuslängan mitt emot på Blåbärsvägen.

– Jag vaknade av att jag hörde något som lät som en liten smäll, ungefär som när man tappar en glödlampa. Jag tittade ut genom fönstret och såg att det hade tagit eld i ljusslingan på balkongen mitt emot, berättar Jonny Hyttegård.

Han väckte sin sambo Cattis Lindberg som sprang ut tillsammans med sonen Rasmus och hans kompis Max som satt uppe och spelade dataspel. De knackade på alla dörrar i den brinnande radhuslängan så att alla hyresgäster vaknade och kunde ta sig ut. Under tiden ringde Jonny till SOS Alarm.

– När jag vaknade brann det bara lite på balkongen. Men sedan gick allt väldigt fort och när jag kom ut någon minut senare vällde det ut tjock rök från huset, berättar Jonny Hyttegård.

Han vågar knappt tänka på vad som skulle ha kunnat hända om han inte hade vaknat i tid så att sambon och barnen kunde springa över och väcka de boende i huset bredvid.

– Jag tror att det hade kunnat gå betydligt mer illa, säger han.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons