Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Inte olagligt att servera gammalt kött

GÄVLEAtt servera gammalt kött på krogen är inte olagligt.Så länge köttet har varit djupfryst i obruten kylkedja är det upp till restaurangen att avgöra hur länge köttet smakar bra.

Men mikrobiolog Christer Wiberg på Livsmedelsverket reagerar ändå på uppgiften om två år gammalt kött.
-Det bör inte vara så bra. Det borde nog både lukta och smaka. Men man har ju inte saluförbud, det är den som bereder köttet som avgör om det är smakligt eller inte såvida ingen blir matförgiftad förstås, säger han.
Samtidigt tycker han att det skulle vara anmärkningsvärt om en resturangägare medvetet köpte in gammalt kött.
-Om detta är tokigt är nog andra saker i köket också tokigt. Hantering av råvaror och så, säger han.
Livsmedelsinspektör Ann-Katrin Lunt håller med:
-En seriös restaurang har en mottagningskontroll. De ska reagera på sånt här. Det ska framgå av märkningen var köttet kommer ifrån om resturangen vill klaga. Men den märkningen har försvunnit. Om den är borta ska det följa med en handling, men den har i det här fallet också försvunnit, säger hon.

MAGNUS LUNDQUIST
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons