Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubilerande Brynäs får bidrag

Kommunen satsar 100 000 kronor på att marknadsföra Gävle och Brynäs IF på nationell nivå under året. Orsaken är klubbens 100-årsjubileum.

Annons

Som GD tidigare berättat har Brynäs IF ansökt om 700 000 kronor i bidrag från kommunen till klubbens 100-årsfirande i år. Brynäs vill att det ska synas i hela stan att föreningen fyller jämnt.

Förutom en stor födelsedagsfest i Läkerol Arena den 12 maj planeras bland annat en mobil utställning om Brynäs historia, lansering av en jubileumsbok samt en utomhusmatch för uppemot 15 000 åskådare i december. Arenan för utomhusmatchen kommer att byggas upp vid sidan av Läkerol Arena.

”Gävle kommun har och kommer att bidra till jubileet på olika sätt”, skriver kommunen i ett svar på ansökan.

Kommunens insatser i samband med invigningen av jubileet den 30 december 2011 kostade 105 500 kronor. Kommunledningskontoret har också avsatt 100 000 kronor för att marknadsföra Gävle och Brynäs på nationell nivå under året.

Vidare kan kommunens evenemangsansvarige bidra med arbetsinsatser och kommunen kan upplåta arenor, mark och infrastruktur, står det i svaret. Till jubileumsboken uppmanas Brynäs att söka 70 000 kronor ur en donationsfond som kommunen förvaltar.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson känner sig nöjd med kommunens insatser.

– Det är till stor hjälp om kommunen bidrar med infrastruktur, marknadsföring och arbetsinsatser. Vi står inte och faller med om vi får 700 000 kronor eller inte, säger han.

Annons
Annons
Annons