Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Misstänkt våldtäktsmannekar till brott

+
Läs senare

GÄVLEI går inleddes rättegången mot den 35-årige skutskärsbo som bland annat misstänks för att ha våldtagit sin styvdotter och hennes kusin. De båda kvinnorna begär sammanlagt 510 000 kronor i skadestånd. Mannen nekar till brott.

En av de unga kvinnorna började gråta när den misstänkte 35-åringen fördes in i rättssalen. Åklagare Ann-Marie Sjöberg begärde att rättegången skulle hållas bakom stängda dörrar.
Enligt Ann-Marie Sjöberg har styvpappan sexutnyttjat sin frus dotter grovt flera gånger från det att flickan var i tioårsåldern till för två år sedan då hon blev myndig. De misstänkta vaginala och orala samlagen har skett regelbundet flera gånger varje månad i bostaden.
Ann-Marie Sjöberg anser att ett av samlagen handlar om en grov våldtäkt som den då drygt tio år gamla flickan utsattes för i sitt eget hem.

Hann inte klart
Rättegången pågick under fredagsförmiddagen. Man hann inte med den tredje och sista åtalspunkten. Enligt Ann-Marie Sjöberg har styvdotterns kusin, som är i övre tonåren, våldtagits, alternativt utsatts för sexuellt tvång den 11 augusti i mannens hem i Skutskär.
35-åringens försvarsadvokat Jan-Ove Ljunggren har kallat sex vittnen som, enligt honom, är personer i familjens närhet. Även åklagarsidan har kallat vittnen - fyra personer i styvdotterns närhet.
Rättegången fortsätter om en vecka.
MARIAM NARAGHI
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons