Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion om handel i Gävle

GÄVLE
Förslaget till handelspolicy för Gävle kommun är inte tillräckligt konkret, tycker vänsterpartiet och miljöpartiet.

Annons
Trots att de båda partierna redan har lämnat in var sitt yttrande över handelspolicyn, har de nu också skrivit en motion tillsammans om hur de tycker att handelsfrågor ska behandlas.
- Den här frågan är så viktig. Den kommer att påverka alla gävlebor. Då är det viktigt att vi värnar om miljömålen till exempel, säger Ulla Andersson, v.
I motionen föreslår de båda partierna att kommunen ska kräva att alla som vill etablera butiker som är större än 1 500 kvadratmeter söker tillstånd enligt miljöbalken. Man vill också att kommunen bjuder in allmänheten och representanter från grannkommunerna såväl i samband med att man tar fram en handelspolicy, som i samband med framtida etableringar. Dessutom vill partierna att kommunen ska göra en samlad konsekvensbedömning av miljöeffekter och sociala effekter om handeln etableras i enlighet med vad som föreslås i förslaget till handelspolicy.
- Jag hoppas att man kan behandla den här motionen i samband med att man behandlar handelspolicyn, säger Ulla Andersson.
Annons
Annons
Annons