Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Ny outletbutik mitt i stan

/
  • Kaija Valtonen vill prova något nytt och öppnar en outletbutik i en del av Designforums lokaler.

Gävle får en outletbutik med design mitt i stan. Det är Kaija Valtonen på Designforum som delar av sina lokaler för att prova något nytt.

Kaija Valtonen kämpar vidare för att Gävleborna ska få behålla sin designbutik. I dag öppnar Cityoutlet i samma lokaler som Designforum, med utförsäljning av kvalitetsprodukter från kända märken.

– Nya tider ger nya lösningar, säger Kaija. På det här viset hoppas jag att mitt företag kan överleva trots en evighetslång lågkonjunktur.

I den nya butiken Cityoutlet kommer det att finnas design från olika märken. Först ut är Färg&Form med sitt nordiska formspråk. Bland annat det välkända mönstret Moln på barnprodukter som ritades av Gunila Axén redan 1967, design av Ernst Kirchsteiger, Home och Moz med Anders Bylins klassiska älg-figur. Fler producenter är på gång.

Outletbutiker ligger ofta utanför stadskärnan och man brukar behöva bil för att ta sig till dem. Men Kaijas Cityoutlet ligger mitt i stan.

– Jag hoppas att Gävleborna uppskattar vår nya affärsidé, säger Kaija. Och miljötänket finns med eftersom man kan promenera till outleten mitt i centrum.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons