Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Nyttigt? Man blir ju mätt i alla fall...

+
Läs senare
/
  • Foto: NICK BLACKMON Lunchflingor. Victor Hansen och David Falk Dahlin mediaprogrammet Borgis äter gärna corn flakes till lunch, bättre än skolmaten vissa dagar när det till exempel är potatisbullar och blodpudding.

GÄVLE
David Falk Dahlin och Victor Hansen, båda mediaprogrammet på Borgis, äter flingor till lunch lite då och då.
- Jag vet inte om det är så nyttigt, säger David, men det funkar i alla fall. Man blir mätt.

- Fast om man går till fem är det för lite, tycker Victor. Men ibland är det bättre än att äta skolmaten. Potatisbullar är det värsta som finns.
Det brukar bli corn flakes till lunch ungefär en gång i veckan, när den lagade maten inte känns tillräckligt god. Blodpudding är en annan rätt som ofta blir utbytt mot fil och flingor. Och den kokta potatisen tycker de brukar vara för sönderkokad.
- I högstadiet åt jag jämt flingor till lunch, berättar David. Men det är bättre nu, jag tror jag har växt till mig. Det var ju en grej då också att inte gilla skolmaten.
David äter filen och flingorna naturella, medan Victor gärna tar lite socker på sin portion.
- Det blir för surt annars, man måste neutralisera lite.
Ingen av killarna har en aning om det är nyttigt eller onyttigt att äta corn flakes. Men de gissar på halvnyttigt.
- Rostade majsgrejor borde inte vara helt onyttigt i alla fall, säger David. Men jag har noll koll på hur det verkligen är.
Flingor och fil i skolan är alltså helt okej och bra som alternativ, det tycker de båda två.
- Även om det är värsta lågbudgetsorten vi får i skolan, säger David. De fastnar i tänderna, säkert Blåvitt.
- Det är stor skillnad på flingor, Kellogs är klart bäst, säger Victor. Skolans flingor smakar både mindre och sämre.
Husmor i köket på Borgis, Ulla Persson, kan avslöja att märket på skolans flingor är Axa, men inte ekologiska. I genomsnitt går det år cirka fem kilo per vecka och Ulla tycker att det är bra att det finns alternativ.
- Det är ju vuxna människor som går i gymnasiet, säger hon. Och jag tror att många slarvar med frukosten, en del hänger på dörren redan 10.20. Och verkstadskillarna brukar vara hungriga, ibland äter de både den lagade lunchmaten och flingor och fil.
HELEN GRANDITSKY
026-15 96 41
helen.granditsky@gd.se
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons