Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle trollar med åldern

/

GÄVLE Kan man med sminkets hjälp trolla med åldern?
- Javisst, säger sminkproffset Olle Johansson.
Under gårdagskvällen delade han med sig av sina hemligheter då Make-up store anordnade "ladies night"- en kväll för damer över 40 år.

Annons
När man är 20 ser man ut som man gör. När man är 40 som man förtjänar.
Ett dystert konstaterande för alla de som slarvat med sol, rökning och dagliga rutiner.
Men det går faktiskt att lura åldrandet.
- Det handlar om små knep som till exempel vad man ska dölja och vad man ska framhäva, säger sminkproffset Olle Johansson.

Och han om någon borde ju veta.
Redan som 10-åring fick han upp ögonen för sminkets möjligheter. Då han under 60-talet jobbade på en teater där alla sminkade sig själva.
- Jag började få förfrågningar om att sminka andra och såg snabbt en business.
Intresset för sminket fortsatte under karriären som dansare och kulminerade när han under tidigt 90-tal blev huvudlärare på Sveriges första makeup-skola, International make-up center.
Under fyra decennier har han tagit del av mode och trender, jobbat med de flesta svenska kändisar och är i dag en av de allra främsta i Sverige.
I går fanns han på plats i Gävle för att dela med sig av sina tips.

Kvällen inleddes med en demonstration där Olle använde sig av damerna i publiken för att förmedla sina tips och trick för diverse områden.
- Det finns en helt annan medvetenhet hos dagens konsumenter. Intresset för makeup och skönhetsprodukter blir större och större, säger Olle.
Och visst var intresset stort under gårdagen.

- Alla de som anmälde sitt intresse fick helt enkelt inte plats. Så vi kommer att anordna en ny kväll på temat för att möta efterfrågan, säger Therese Cederblom, butiksansvarig på Make-up store i Gävle.
Så alla ni som missade gårdagens demonstration får en ny chans den 11 november. Då självklart även Smink-Olle finns på plats.

Karin Skogh
Annons
Annons