Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Polis i Uppsala informerar äldre om brott

GÄVLE
När pensionärsföreningarna i Uppsala träffas får de inte sällan besök av polisen. Man informerar om skydd mot just den typ av brott som nu drabbar äldre människor i Gävle.

I Gävle finns ingen motsvarande verksamhet.
- Jag kan inte säga på rak arm när vi senast besökte en pensionärsförening, säger Lars Olof Granlund, chef för ordningspolisen i Gävle.
Det viktigaste rådet är att alltid hålla ytterdörren låst och att aldrig släppa in främmande personer i bostaden. Har tjuvarna väl blivit insläppta letar de snabbt reda på värdeföremål innan de lämnar brottsplatsen.
Dessutom framhåller Uppsalapolisen att det ingalunda är några lösdrivartyper som ringer på dörren - i stället är det propra och artiga människor som slår till, förklarar man för UNT på måndagen.
För närvarande pågår en omfattande omorganisation av Gävlepolisen. Samtidigt väntas ett nytillskott av unga poliser från Polishögskolan. Därför kan resurser komma att frigöras till information om hur allmänheten förebygger brott - till exempel sådana stöldbrott som drabbar pensionärer.
- Vi har ingen utpekad brottsförebyggare i dag. Men vi siktar på den biten också, lovar Lars Olof Granlund.
MATS HEDSTRÖM
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons