På gd.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Ria laddar inför nyöppning

+
Läs senare
/

På lördag är det premiär för Rias second hand-butik i nya lokaler.

Arbetet med att färdigställa butiken i den gamla postterminalen pågår för fullt.

På lastbryggan kommer Annika Bergström kånkandes med två påsar fyllda med loppisprylar.

– Vi hämtar dem på andra sidan gatan och bär hit, säger hon.

Hon är en av alla frivilliga som arbetat i second hand-butiken på Boothsgatan. Nu hjälper hon till att fixa till i den 955 kvadratmeter stora lokalen på andra sidan Fältskärsleden. På lördag är det öppningsdags och Carl Erik Mårtensson, föreståndare för Ria, är förväntansfull.

– Det känns spännande.

Butiken kommer att ha öppet tre dagar i veckan: tisdag, torsdag och lördag. Pengarna som Ria får in från försäljningen går till den ideella organisationens öppna verksamhet som blir kvar på Boothsgatan. Den riktar sig till socialt utsatta personer, exempelvis hemlösa och missbrukare.

– Vi har öppet 08-15 och 16-20 för att människor ska ha någonstans att ta vägen, säger Carl Erik Mårtensson.

Han ger en eloge till Gävle kommun som sedan årsskiftet skjuter till extra pengar så att verksamheten kan ha kvällsöppet.

– Ensamheten är jobbig för många och att kunna ta bort den betyder mycket. På kvällarna kan de destruktiva tankarna komma smygande, men nu finns möjligheten att komma hit och äta en sopptallrik, titta på tv och umgås, säger han.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons