Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Sjukhuset kan snart få tågstopp

GÄVLE Planerna på ett tågstopp i närheten av Gävle sjukhus blir allt tydligare. I höst ska Banverket presentera förslag på var den nya stationen skulle kunna placeras.

Planerna för ett tågstopp kallat "Gävle västra" har funnits länge. Efter önskemål från Gävle kommun, landstinget och tåg i Bergslagen har Banverket nu inlett en förstudie om möjligheterna att bygga ett nytt tågstopp i Tolvfors.
- Vi ska titta på vad som krävs för att bygga en hållplats, vilka konsekvenser det får och om det finns ett behov av en hållplats där, säger Susann Appelqvist, projektledare på Banverket.
I september ska Banverket presentera flera förslag på tänkta placeringar för tågstoppet och bjuda in allmänheten till ett samrådsmöte. Banverket räknar med att förstudien ska vara klar i januari. Därefter måste frågan om finansiering lösas. Om pengar finns kan bygget av det nya tågstoppet inledas om tre till fem år.
Det är i första hand Tåg i Bergslagens tåg till och från Sandviken, Falun och Borlänge som kan komma att stanna på den nya stationen. Men Banverket vill även utreda möjligheten att förlänga Upptågets sträckning till Gävle västra.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons