Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkraven minskar på trafik och parker

GÄVLE
Ekonomin har förbättrats något för Gävle kommuns trafik- och parkverksamhet. Det betyder att det inte blir så stora neddragningar på det här området i år som tidigare aviserats.

Annons
Det handlar om cirka 2,5 miljoner kronor som kan dras bort från det tidigare sparkravet på 14,2 miljoner kronor.
Vad det betyder i praktiken är ännu oklart. När tekniska nämnden i går diskuterade förslaget till internbudget för 2003 fattades inga beslut. Nämnden är nyvald och ledamöterna kände att de inte hunnit sätta sig in i frågan ordentligt. De får nu betänketid fram till den 12 februari då nämnden sammanträder igen.

Sparåtgärder
Det var i slutet på förra året som en diger meny med sparåtgärder togs fram. Minskad kollektivtrafik, höjd färdtjänstavgift, minskad gräsklippning, nedläggning av bollplaner och färre hundlatriner hörde till det som fanns på listan.
- När förslaget togs fram trodde vi att resultatet för fjolåret skulle bli sämre än det verkligen blev. Nu när bokslutet är klart ser vi att det skett en förbättring och det gör att vi i år får lite mer pengar att röra oss med, säger David Eldrot, teknisk direktör.
Vad som kommer att lyftas ur sparförslaget är oklart. Enligt David Eldrot uttryckte flera av nämndens ledamöter i går att belysning och städning är två områden som de gärna vill skona.
BJÖRN HANÉRUS
Annons
Annons
Annons