Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Ståhl vill ge mer till idrotten

+
Läs senare
/
  • Foto: GUN WIGH Segerherre.  Lars Göran ståhl valdes på tisdagen till ny ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

GÄVLELars-Göran Ståhl fick bara tio röster mer än motkandidaten Ann Hedbom när han på tisdagskvällen valdes till ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Men det jämna röstetalet förvånade honom inte, sa han:
- Jag har trott hela tiden att det skulle bli så här jämnt, sa han.
- Det är inte så konstigt eftersom vi egentligen valde ordförande i nämnderna redan i våras och det har kommit synpunkter på det efteråt, säger han.
Att det blir svårt att arbeta politiskt när partiet varit så splittrat i namnfrågan tror inte Lars-Göran Ståhl.
- Förhoppningsvis ska vi göra ett bra arbete i nämnden vi som är valda, säger han.
När det blev klart att Lars-Göran Ståhl var valberedningens kandidat till Kultur- och fritidsnämnden sa Lars Göran Ståhl att han framför allt vill arbeta för att idrottsrörelsen ska få mer resurser. Betyder det att han vill stärka fritidssektorn på kulturens bekostnad?
- Nej, det går tydligen att tolka allt man säger. Men jag är uppvuxen i idrottsrörelsen och jag tycker att att fritidssektorn fått stå tillbaka i de nedskärningar som har gjort.
Det viktigaste är naturligtvis att verka för att nämnden ska få mer pengar totalt, men helt klart ser jag vikten av vad som görs i föreningsrörelsen och särskilt idrottsrörelsen, bland annat med tanke på folkhälsan, säger han.
Det första uppdraget som ny nämndordförande blir att besluta om neddragningar i nämndens verksamhet på sammanlagt sju miljoner kronor.
- Det är tungt att börja med nedskärningar, men hade jag inte varit beredd på det skulle jag inte ha kunnat accepterat uppdraget, säger han.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons