Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Stjärnan nekar till brott

Under gårdagen hölls nya förhör med den misstänkta idrottsstjärnan och en försvarare utsågs.

– Han förnekar brott, säger mannens försvarare, Bengt-Olof Horn.

Det var under fredagskvällen som idrottsstjärnan tillsammans med ett par kamrater kom till en efterfest i en lägenhet i centrala Gävle. Där ska mannen ha hamnat i en soffa med en ung kvinna och våldtagit henne. Våldtäkten ska enligt anmälan ha skett sent på natten. Flickan polisanmälde våldtäkten på lördagsförmiddagen och undersöktes av rättsläkare.

Den välkände idrottsmannen greps senare och anhölls på lördagskvällen, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, den starkare misstankegraden.

Mannen förnekar att han våldtagit den unga kvinnan. Försvarsadvokat Bengt-Olof Horn vill inte gå in på vad som framkommit i de förhör som hölls under söndagen, utan betonar att idrottsmannen forsätter att förneka brott.

– Jag hoppas att kvinnan som har råkat ut för det här klarar sig undan så lindrigt som möjligt. Något annat perspektiv har jag inte.

Så kommenterar tränaren våldtäktsmisstankarna mot idrottsmannen. Tränaren bekräftar att två andra aktiva i klubben fanns i lägenheten när övergreppet ska ha skett.

– Jag har pratat med dem och de ger en samstämmig bild, oberoende av varandra, säger tränaren.

Men vad de berättat om händelserna under fredagsnatten vill han inte avslöja utan anser att det är en sak för polisutredningen. Mannen blev efter söndagens förhör fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. En häktningsframställan kan bli aktuell först i dag, måndag, då åklagare tar över förundersökningen.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons