På gd.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

”Tack för att ni tänker på oss”

+
Läs senare
/

GD berättade i fredags om tre elever på omvårdnadsprogrammet på Bessemersskolan som som projektarbete valde att samla in pengar och köpa datorer till barnkliniken på Gävle sjukhus. I går var det dags att lämna över gåvan.

Planen var att få ihop pengar och köpa en eller två datorer. Men med stor generositet från företag, privatpersoner och 6 000 pantade burkar räckte pengarna till mer än så. När insamlingen var klar hade de råd att köpa tio datorer, kartonger fulla med filmer och spel, hörlurar och ritblock. I går förmiddag lämnades allt över till barnkliniken på avdelning 107 B på Gävle Sjukhus.

Det var många glada miner när Maria Berglöv, Emma Ahlander och Lena Wiklund, som ligger bakom projektet, lämnade över gåvorna.

– Det känns skönt att det är klart och man ser att man har lyckats, säger Maria Berglöv.

Anna Swing är lekterapeut på barnkliniken.

– Jag är jätteglad för det här. Det är fantastiskt. Nu är avdelningen komplett. Nu kommer alla rum att ha en egen dator. Det blir betydligt enklare för barnen att ligga kvar inne på sina rum när de har datorer med internet. Många kan ju inte träffa vänner och umgås, då är det himla läckert att kunna ligga på sjukhuset och vara på Facebook.

Gustav Nordström, åtta år, ligger på avdelningen och var med när datorer med tillbehör packades upp. Det där med Facebook är inte det som han mest ser fram emot. Gustav berättar att det finns andra intressen som lockar mer.

– Jag gillar att spela spel och kolla på film på datorn.

Eleverna lämnade även över en tavla som de hade gjort själva. På tavlan stod det ”Till hjältarna på 107 B.” Anna Swing tog emot den och talade nog för både patienter och personal när hon tackade eleverna.

– Tack för att ni tänker på oss.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons