Tusentals grävde efter sina rötter

De kom i tusentals till Högskolan för att söka sina förfäder. De allra flesta har redan långa, långa antavlor som de forskat fram men nu fick de möjlighet att få hjälp att komma vidare. Släktforskardagarna är helt klart något som engagerar.

385 personer ville lyssna på författaren och journalisten Maja Hagermans föredrag om ”Om konsten att uppfinna sina förfäder”. Andra ville lyssna på föredrag om emigration, släktbilder och soldater. Högskolan fullkomligt svämmade över av vetgiriga släktforskare. Trycket var så stort att många inte fick plats på föreläsningarna och till datasalen var det lång kö för att få hjälp med att söka släktingar via internet.

Precis lika mycket folk var det i utställningshallarna där Gästriklands Genealogiska förening, Judiska släktforskarföreningen, Riksdagsbiblioteket, Ancestry, Föreningen för smedsläktsforskning, Sällskapet Vallonättlingar, Lappmarkens släkt- och bygdeforskare och många, många andra berättade om sin forskning, sålde böcker och cd-skivor med register.

Släktforskning är stort, riktigt stort speciellt hos den äldre generationen.

Dela
  • +1 Intressant!