På gd.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

TV: Skoj i nya leklandet

+
Läs senare
/

Egentligen skulle leklandet Delfinen ha öppnat redan i november. Efter många om och men skedde invigningen i lokalen på Norrtull i går.

Klockan 11, en timme efter premiären, är den 1 400 kvadratmeter stora lokalen bredvid Rusta relativt välfylld. Barn hoppar studsmatta, åker rutschkana, stojar och stimmar. Föräldrar sitter några meter ifrån lekställningarna nedsjunkna vid kafébord och kan slappna av samtidigt som de har möjlighet att hålla ett vakande öga på sina ögonstenar.

– Vi har saknat ett lekland sedan de andra lades ner. Min dotter tycker att järnvägsmuseet är lite för mörkt, så det här är väldigt välkommet. Här ser man lätt vad ens barn gör också. Säkerheten är väldigt viktig, säger Marie Oswaldson vars dotter Meja just lekt för fullt i Barnhörnan.

– Det var skoj med inte nudda golv, åka rutschkana och gå balansgång. Men den stora svartlila tunneln är lite läskig, säger Meja.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons