Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Varning för tjuven - lås även om du är hemma

GÄVLE Nu varnar polisen för åldringstjuvar som härjar i Gästrikland. - Man bör låsa dörren även när man är hemma, säger Rolf Gustavsson hos polisen.

Senast slog någon till i Bergby i tisdags. En 89-årig dam hade gjort sig redo för att gå till affären. I hennes portmonnä fanns 720 kronor. Dörren var olåst.
Det blev en obehaglig överraskning att någon varit inne i hennes bostad och stulit inte bara portmonnän utan även fem guldringar och flera armband utan att hon märkt någonting.
Det gjorde däremot två andra damer i Bergby. De beskriver en liten, kraftig man i 30- till 35-årsåldern. Den ena kvinnan upptäckte att den okände tjuven kom ut från hennes sovrum, den andra överraskade honom i köket.
I lördags besökte någon som sannolikt var samme person en 81-årig kvinna i hennes bostad på Lerduvevägen i Gävle. Mannen hade då sällskap av en kvinna och tillsammans bad de att få låna papper och penna för att skriva ett meddelande till 81-åringens granne. Efteråt saknades ett smyckesetui.
- Det finns sju anmälda liknande stölder i Eskilstuna, Västmanland och Dalarna, säger Rolf Gustavsson.
Att stölderna ligger nära varandra i tiden och att flera olika offers signalement på förövaren stämmer överens får polisen att misstänka att en och samme person hållit sig framme.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons