Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yvonne Oscarsson avgår

/

Yvonne Oscarsson avgår som distriktsordförande i Vänsterpartiet Gävleborg efter tio år.

Nu blir det mest bandy i fortsättningen.

Annons

– Jag har redan suttit för länge som ordförande egentligen, så jag kan inte förneka att jag sett fram emot det här, säger Yvonne Oscarsson, som kommer att behålla sitt uppdrag i landstingsfullmäktige och i Ljusdals kommun även när hon lämnat ordförandeposten.

Det roligaste under hennes tio år som distriktsordförande har varit att följa Ulla Anderssons väg till en av de mest inflytelserika politikerna i Sverige, tycker hon

– Det har varit väldigt roligt att följa Ulla Anderssons resa. När jag lärde känna henne var hon inte ens kommunalråd och nu är hon vice ordförande i partiet och ekonomiskpolitiks talesperson. Jag tycker att hon är ofantligt duktig, säger Yvonne Oscarsson.

Yvonne Oscarssons efterträdare kommer att utses på distriktets årskonferens i Bollnäs den 24 mars, men då kommer hon själv inte att vara närvarande.

– Jag prioriterar Föreningen Svensk Elitbandys ordförandeträff i Uppsala samma dag. Det kommer nog att bli en hel del bandy för mig i fortsättningen, säger Yvonne Oscarsson som är ordförande i Ljusdals bandyklubb.

Annons
Annons
Annons