Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Bodås förädlar svamp

HOFORS
Nu har ett halvår gått sedan omstarten av Bodås Svamp. Produktionen har etablerats på jämn och lite högre nivå än före konkursen och företaget gjorde ett nollresultat de första månaderna, uppger vd Lars Tjernström.

- Samtidigt har vi fått klart med en förlängning av bidragen till och med augusti. Det ger oss möjlighet att se på olika alternativ till utveckling, säger han.
Närmast ser företaget över möjligheten till en vidareförädling av champinjonerna. Både skivade färska direkt till kund och lättkonserverade mot charkindustrin. Målet är att en vidareförädling av produkten kan ge bättre pris.
Från företagets sida ser man även över möjligheten av olika komposter för att kanske öka produktionen från nuvarande nära nio ton i veckan. Samtidigt krävs en jämnhet i produktionen med tanke på avsättningsmöjligheten.
- Vi måste också tänka framåt mot en ökande konkurrens inte minst från polska odlare, säger han.
En konkurrens han hoppas kunna möta genom ett ökat samarbete mellan de svenska champinjonodlarna.
ULF GRANSTRÖM
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons