Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens kök prickades

När miljökontoret gjorde en oanmäld kontroll av kommunens eget kök i kommunhuset upptäcktes sju ”avvikelser”. Bland annat saknade den ansvarige relevant utbildning.

Annons

Kontrollen gällde den så kallade Fikagruppen, som serverar smörgåsar, kaffebröd och drycker efter beställning inom kommunen. Kontrollbesöket var det första sedan verksamheten startade – men inte det sista. Efter att ett flertal brister upptäckts väntar en ny kontroll senare i år.

En av avvikelserna som konstaterades var att den person som är anställd i köket inte har utbildning i livsmedelshygien. Personen hade enligt protokollet inte heller skaffat kunskaperna på annat sätt eftersom inspektörens frågor om grundläggande livsmedelshygien förblev obesvarade.

Därutöver upptäcktes bland annat att obehöriga kommer in i lokalen ”i stor omfattning”, att en wettexduk användes för rengöring av arbetsbänkar i stället för engångsmaterial, att temperaturövervakning för mottagna varor inte förekommer och att skärbrädan för grönsaker var mycket sliten och därför måste bytas ut omgående.

– Det var ju lite mer än vad vi normalt brukar hitta men inget uppseendeväckande, säger miljö- och hälsoskyddsinspektören Stina Fransson, som utförde kontrollen.

Annons
Annons
Annons