Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Socialtjänsten vill ha nytt datasystem

Socialtjänsten i Hofors har ett föråldrat datasystem som inte klarar lagstadgad dokumentation och heller inte går att uppgradera.
Nu begär socialchef Jan Bornestig 1,7 miljoner till ett nytt system som klarar kraven. Pengarna ska också användas till utbildning.

Socialtjänsten i Hofors kan inte leva upp till kraven på dokumentation av verksamheten, vilket krävs enligt lagen. Inför 2010 avsattes 100 000 kronor för att komma tillrätta med problemet.

Kommunen har under en tid fört en dialog med den leverantör man redan har, och där man tittat på vilka behov som finns och vilka problem som ska lösas. Det avtal som finns med leverantören är, enligt Jan Bornestig, i så uselt tillstånd att vissa valda delar inte gått att uppgradera eftersom kommunen missat alla tidigare uppgraderingar.

Ett förslag till avtal med leverantören kostar första året omkring 1,7 miljoner. Då ingår licensavgift för datasystemet, utbildningskostnader kostnader för en projektledare, ny server och ökad kostnad för nyttjanderätter.

I sin begäran om extra pengar från socialnämnden skriver Jan Bornestig talande bland annat: ”Krasst kan jag konstatera att nuvarande datasupportsystem, utifrån olika perspektiv, nästintill kan betraktas som en belastning och inte en stödfunktion.”

Socialnämnden fattar beslut i frågan på torsdag. Socialchef Jan Bornestig har inte gått att nå för en kommentar.

Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons