Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Grävskopor i sällsam balett

/
  • Första skoptaget. Hela baletten med maskinerna avslutades med ett rejält tag i ängens mylla. Därmed är bygget av Lantbruksparken i Ockelbo igång. Foto: LASSE HALVARSSON

OCKELBO
Flera hundra personer hade lockats till den sommarfagra ängen nedanför Herrgården för att beskåda starten på bygget av Lantbruksparken vid Wij Trädgårdar i Ockelbo.

Besökarna fick sig en sällsam upplevelse då tre grävskopor och två trapetskonstnärer gav en annorlunda balett som blev mycket uppskattad.
Här fanns plats för fantasin att flöda fritt.

Som urtidsdjur
Som stora urtidsdjur dök de tre grävskoporna upp över ängen som lyste röd och gul av rödklöver och baldersbrå. Med vaggande huvuden och svängande halsar gled grävskoporna fram över ängen innan de började dansen framför publiken.
De både trapetsartisterna, Mikko och Sanna, spelade med och bjöd på en uppvisning mellan två av grävskoporna som drog ner spontana applåder.
Hela baletten avslutades med ett rejält tag i ängens mylla och därmed är bygget av Lantbruksparken igång. En park som ska vara klar för invigning först om två år.

Maskiner kan dansa
Musiken till baletten var komponerad av Thomas Bjelkeborn.
Tillsammans med regissören Bengt Andersson hade han skapat en ljudkuliss som helt förtog maskinernas ljud och i stället blev spelet en dialog mellan maskinerna och musiken och trapetsartisternas rörelser.
De tre skickliga maskinförarna - Marcus Spjuth, Andreas Alneberg och Håkan Lundkvist - fick verkligen visa att en grävmaskin kan dansa till musik.
ULF GRANSTRÖM
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons