Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Våldsam brand tog allt

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Inget kvar. Lågorna slukade allt av det gamla trähuset i Norrbo, norr om Ockelbo. Det var sent  på onsdagskvällen som branden utbröt.  Ingen kom dock till skada.

OCKELBO
En våldsam brand utbröt sent på onsdagskvällen i ett hus i Norrbo, norr om Ockelbo. Huset var snabbt övertänt och gick inte att rädda. Ingen kom dock till skada.

Husägaren Anders Norman hade precis gått och lagt sig, men ännu inte hunnit somna, när han upptäckte att det brann.
- Jag hörde en massa oväsen från vinden, det smällde. När jag gick upp och tittade efter slog stora lågor upp genom taket, säger han.
Tack vare hjälpsamma grannar lyckades han rädda några personliga tillhörigheter och en del möbler. Resten slukades av lågorna.

Allt är borta
- Jag hann få med mig ett fotoalbum och annat som är av personligt värde. Annars är allt borta.
Ockelbos brandkår var snabbt på plats, men det hjälpte inte. Huset var redan övertänt. Vad som orsakat branden var i går fortfarande okänt.
- Troligtvis har det börjat brinna högt upp, på andra våningen eller vinden, men vi vet inte säkert. Än så länge är det bara spekulationer, säger Daniel Åström, en av brandmännen på plats.

Besvärlig släckning
Även Sandvikens räddningstjänst ryckte ut. Släckningsarbetet var besvärligt.
- Ja, det har varit kämpigt. Vinden ställde till det. Vi har jobbat hela natten, säger Daniel Åström, tolv timmar efter brandens utbrott.

SOFIA ÖHLANDER
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons