Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Arresten blir häkte

+
Läs senare

SANDVIKEN
Från 1 oktober kommer Kriminalvården att ta över arrestlokalerna i Sandvikens polishus.

Det definitiva beslutet kommer om en vecka.
Häktet i Gävle har ständigt varit fullbelagt de senaste åren. Sandviken har tagit emot häktade personer, men arrestlokalerna har inte varit lämpade för den verksamheten.
Det finns också häktade som JO-anmält Kriminalvården för att lokalerna i Sandviken inte höll måttet.
- Det här blir bra för båda parter, säger Håkan Ågren, ställföreträdande närpolischef i Sandviken. Samma koncept har hunnits i Hudiksvall och det har fungerat hur bra som allra helst. Det blir två vinnare.
För närpolisområdet betyder det att kostnaderna för arrestvakter och mat försvinner och att Kriminalvården tar över den biten också.

Byggs om
Det finns sammanlagt 16 arrestplatser i polishuset i Sandviken. De måste byggas om för att passa den standard som Kriminalvården kräver.
- Vi inom Sandvikens närpolisområde är garanterade att få någon så kallad fyllcell kvar och även utrymmen för de personer som blir anhållna, fortsätter Håkan Ågren. Vi har idag fyra så kallade fyllceller, men att vara berusad är inte längre ett brott.
Idag får polisen som längst ha en misstänkt sittande i sex timmar. Sedan måste han ha bli anhållen och det avgör åklagaren. En häktning avgörs sedan av tingsrätten.

JÖRGEN LARSSON
026-27 75 96
jorgen.larsson@gd.se
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons
Annons
Annons