Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dundersuccé för regnig marknad

/
  • Foto: LASSE HALVARSSON Smakprov. Anna-Lena Hedberg wokade grönsaker till hugade spekulanter under Matmarknaden i Kungsgården.

KUNGSGÅRDEN
Matmarknaden i Kungsgården har blivit en dunder- succé. Tusentals intresserade kom till Hushållningssällskapets område där kommersen var livfull.

Annons
- Det har varit otroligt bra, sa Birgitta Persson, som arbetar med det EU-projekt som ligger bakom matmarknaden.
- Det var flera som hade sålt slut redan klockan halv ett och det tyder på stort intresse.
Årets tema var lamm. På plats fanns också Gävleborgs fåravelförening.
- Det är roligt när det kommer så mycket folk, menade också föreningens ordförande Johanna Rangrost. Det är jätteroligt att vi får chansen att visa upp vår verksamhet.
I Gävleborg finns omkring 170 fårägare som får bidrag.
- Det finns säkert betydligt många fler som har får, menade Johanna.
Det bjöds också på smakprover där det mesta kretsade kring lamm.
- Många har sagt att lammkött smakar gammal ull, men det är inte alls sant, förklarade Johanna Rangrost. Så var det kanske förr i tiden om folk åt gamla baggar, men inte dagens lammkött.
Det såldes också smakportioner av mat där lamm var en av ingredienserna.
Naturligtvis fick GD testa lammstek med wokade grönsaker och fetaostcrème och det smakade alldeles utmärkt.
- Det är också enkelt att göra, menade Anna-Karin Hedberg som till vardags arbetar som kock på Gavlerinken.
Förhoppningsvis kommer det här arrangemanget att hållas även nästa år. Succén är given och folk vill ha den här typen av helgarrangemang.
- Nu slutar EU-projektet i vinter, förklarade Birgitta Persson. Så vi får se hur det blir i framtiden. Ett sådant här arrangemang har också kostnader, men förhoppningsvis ska det finnas intressenter som kan sponsra.
JÖRGEN LARSSON
Annons
Annons
Annons