Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Fastighetsägare riskerar böter

SANDVIKEN
Sandvikens kommun kommer nu att vidtaga åtgärder mot de fastighetsägare som inte förbättrat sina avloppsnät och reningsanläggningar.

På bygg- och miljönämndens junimöte i dag finns förslag till böter för fem fastighetsägare som inte blivit klara före sista maj.

20 000 kronor

- Vi har lagt fram ett förslag om ett vitesföreläggande på 20 000 kronor för de som inte gjort sina anläggningar klara, säger Sven-Olov Lindström på Bygg- och miljö. Nu är det nämnden som tar beslutet.
Av de fem är det nu två som i dagarna blivit färdiga med sina reningsanläggningar. En har begärt uppskov någon vecka till, medan en fastighetsägare ligger långt efter.
I ett fall har det funnits ett missförstånd som nu är uppklarat.
- I ett fall kommer nämnden att få ta beslut, säger Sven-Olov Lindström.
Det här är bara början. Enligt Lindström är det betydligt fler som riskerar vitesbelopp när deras tid går ut sista juni.
- Det rör sig om flera fastighetsägare, säger Sven-Olov Lindström. Det märkliga är att de som riskerar vitesbeloppen har haft minst fyra år på sig att göra de nödvändiga förbättringarna.
En godkänd anläggning kostar i dag kring 30 000 kronor att ställa i ordning.
- Så egentligen skulle vitesbeloppet vara lika stort som vad anläggningen kostar, säger Sven-Olov. Det handlar ändå om vår miljö och att den ska förbättras.
JÖRGEN LARSSON
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons