Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Full verksamhet trots branden

SANDVIKEN All verksamhet som bedrevs i Sandvik Coromants verkstad som brandhärjades på måndagen flyttades på tisdagen över till andra enheter inom Tooling. Därmed räknar företaget med att inga order ska försenas.

På tisdagen var det möjligt att gå in i verkstaden igen efter den brand som startade tidigt på måndagsmorgonen.
- Maskinerna är väldigt känsliga, säger Kent Nordin, informationschef vid Sandvik Coromant. De ser kanske bra ut vid en första anblick men det är omöjligt att veta om de går att använda förrän vi gjort en noggrann besiktning.

I ett första steg flyttades alla order, ett 20-tal, över till andra enheter inom Tooling. Detsamma gällde den prototyp- och provningsverksamhet som utfördes i verkstaden.
På tisdagsmorgonen fick all berörd personal information. De som arbetar administrativt tog med sig sina datorer till temporära lokaler där de kunde fortsätta att arbeta. De kollektivanställda operatörerna på verkstaden fick arbeta med att sanera i lokalerna.
- Vi vet ännu inte hur branden uppstått bara att det började i jetaliseringsanläggningen, det vill säga i ytbeläggningen, säger Kent Nordin.
Vad känner du efter att ha läst denna artikel?
Älska
0
Haha
0
Wow
0
Ledsen
0
Arg
0
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons